Kuruluş senedimiz aşağıda tam metni ile verilmiştir

1- Muhtaçlara maddi manevi her tür ayni ve nakdi yardımda bulunmak. Bu çalışma dönemimizde de yine haftanın 6 günü büyükşehir belediyesi tarafından belirlenen ailelere kişi başı iki öğün olarak sıcak aş dağıtımımıza devam edildi. Yıllık 130.000 öğün sıcak aş dağıtıldı.

Ayrıca 4300 aile erzak, 410 aile kömür, 2200 aile et yardımı,1160 aile de giyim ve ayakkabı yardımlarımızdan istifade etmiştir.

2- Yaşlı düşkün vatandaşların ziyaretleri, tedavileri tedavi merkezleri ve huzur evleri açmak. Her gün öğleden sonra yaptığımız aile ziyaretlerinde yaşlılarımızı ve engelli aileleri düzenli olarak ziyaret etmeye devam ettik.

3- Öğrenci yurdu, kreş ve gündüz bakımevi açmak

4- Orta yükseköğretim kurumları açmak

5- Bilimsel alanda çalışmalar yapmak, çalışmaları desteklemek araştırma sonuçlarına ödül vermek

6- Bilim adamlarının ve araştırmacılar için imkân sağlamak, kütüphaneler açmak. Sakarya üniversitesi sosyal hizmetler bölümü ile birçok ortak çalışma yaptık. İl merkezimizde toplu yaşayan roman ailelerle yapılan çalışma doç. Dr. Yusuf genç tarafından marmara bölgesi roman çalıştayında rapor olarak sunulmuştur.

7- Kültürel alanda ulusal ve uluslararası konferans, sempozyum, seminerler, açıkoturumlar düzenlemek

8- Öğrencilere burs vermek eğitim, öğretim malzemeleri sağlamak. Maddi kaynaklar doğrultusunda ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs yardımında bulunduk. 2018-19 öğretim yılında halen 13 öğrencimiz burs almaya devam etmektedir.

9- Sağlık için tedavi amaçlı çalışmalarda bulunmak. Özellikle sığınmacı ailelerin hastahane randevuları ve rehberlik işleri titizlikle yürütülüyor. Bu hizmetimizden her gün aileler istifade etmeye devam ediyor.

10- Sportif faaliyetler için spor tesisi inşa etmek ve tesis çalıştırmak

11- Her türlü kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunmak. Şehrimizin kültür hayatına da dokumaya devam ettik. Her ayın ilk çarşamba akşamı düzenlediğimiz şiir ve muhabbet gecemizi ofis sanat merkezinde yılın 8 ayı devam ettirdik. Birçok farklı kesime ulaştığımız kültür gecemizde sakva farklı kesimlerle tanıştırıldı.

Özellikle ailelerinde istifade edeceğini düşündüğümüz konferanslarımız ise akm ve serdivan kültür merkezinin büyük salonlarında yoğun bir katılımla yapıldı.

12- Turizm faaliyetlerinde bulunmak

13- Her türlü yayıncılık yapmak

14- Vakıflar arası işbirliği yapmak

Vakfımızın faaliyet alanlarının kesiştiği birçok STK ile ortak çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızdan bazıları şunlardır;

  • Valilik soyad ile ortak sıcak aş çalışması

  • Ribat vakfı ile sıcak aş çalışması

  • Kızılay sakarya şb ile gençlik kampı çalışması

  • Asam (bm paydaş drn) ile sığınmacı aile çalışmaları

  • Mudem (bm paydaş drn) ile sığınmacı aile çalışmaları

  • Qatar yardım derneği ile ramazan çalışmaları

  • Yöçeyder, qatar dernekleri ile yetim burs çalışması

  • Adapazarı soyad ve sbb ile ev tamirat çalışmaları

Gençlik merkezleri adapazarı merkez de faaliyet gösteren gençlik merkezi üyesi genç arkadaşlar ile ortak sıcak aş dağıtımı

15- İthalat ihracat yapmak

16- Her türlü ihalelere girmek. Erenler topçada ki yemek üretim tesisimizi hem hijyen hem de evrak bütünlüğü ile her türlü ihaleye girmeye hak kazanmış bir çalışma ortamı oluşturdu. Şu an sbb nin fakir için dağıtılan yemekleri ve ramazan ayında dağıtılan yemekler ihale ile yaptığımız işlerdir.

17- Sakarya dâhilinde kültürel ve sosyal gelişime katkıda bulunacak belediyeler ve resmi dairelerle müşterek çalışmalarda bulunmak

Katılımlarınız İçin Hesap Numaramız

Vakıfbank Adapazarı Şubesi
TR 48 0001 5001 5800 7275 5811 75
Detaylı Bilgi İçin Arayın (0264) 281 14 00 pbx.
Paylaşımlarınızda lütfen açıklama kısmına bağış tipini belirtiniz (zekat, fitre, sadaka v.b.)